18. október 2024
Facebook
utorok, 07 august 2018 16:00

Ruský premiér Medvedev varuje pred strašným konfliktom, ak sa Gruzínsko pripojí k NATO

Written by 
Rate this item
(0 votes)

MOSKVA 7. augusta (WebNoviny.sk) - Ruský premiér Dmitrij Medvedev pri príležitosti desiateho výročia začiatku rusko-gruzínskej vojny dôrazne varoval NATO, že pričlenenie Gruzínska k aliancii by mohlo vyvolať nový "strašný" konflikt. Medvedev v rozhovore pre denník Kommersant, ktorý odvysielala v utorok štátna televízia, povedal, že plán NATO ponúknuť Gruzínsku členstvo je "absolútne nezodpovedný" a "ohrozuje mier". Odporúčame:
Aktualizované: Traja českí vojaci z misie NATO neprežili samovražedný útok v Afganistane Medvedev bol ruským prezidentom počas augustovej vojny v roku 2008, ktorá vypukla, keď sa gruzínske sily neúspešne pokúsili znovu získať kontrolu nad odštiepeneckou provinciou Južné Osetsko. Moskva na územie obratom poslala svojich vojakov, ktorí gruzínsku armádu potlačili. Gruzínsko v konečnom dôsledku úplne stratilo kontrolu nad Južným Osetskom i ďalším separatistickým regiónom Abcházskom. Rusko posilnilo svoju vojenskú prítomnosť na oboch územiach a uznalo ich za nezávislé štáty. Medzinárodné spoločenstvo ich však stále považuje za súčasť Gruzínska.

Viac k témam: Dmitrij Medvedev, Gruzínsko, NATO
Zdroj: Webnoviny.sk - Ruský premiér Medvedev varuje pred strašným konfliktom, ak sa Gruzínsko pripojí k NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 177 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner